Wednesday, November 3, 2010

Chili oil

masline i chili oil 080




U maloj boci spirit lezi !!!
E, to je stvarno istina u ovom slucaju.
Ovo ulje je stvarno zgodno za upotrebu na mali milion nacina.
Ja inace jako volim ljutu papriku u svojoj hrani, al mislim da sam u tome jako umjerena.


masline i chili oil 051

Ne treba mi je previse, volim je tek toliko da je samo osjetim,
to mi da neku drugu dimenziju jelu koje spremim.
Ovdje ne govorim o brudetu,
to sveto jelo mora biti dooobro papreno, inace to nije to.
Al' nije svatko drugi kao ja,
nemamo svi iste ukuse mada bih ja volila da svi vole ono sto ja volim.

masline i chili oil 064

Muz mi cesto rece da sam takva, mada ja samu se be kao takvu ne vidim......
ili mozda vidim a necu da mu priznam.
Cesto mi rece, iz osobnog iskustva, da ono sto ja volim mora svatko volit, da sam toliko naporna dok on to ne oproba i da mu ne dam mira dok mi god ne udovolji ;)
valjda i jesam takva......
ma bude mi nekako zao kada ono sto ja volim on i drugi oko mene propuste....
zao mi bude :))))
Ja bih najradje da on to sve fiiiino isproba i da to sve smaze u slast :)

masline i chili oil 066

Na ovo ulje ga nije trebalo natjerivat uopce !
Ovo sam probala prvi put kod mojih dragih prijatelja, koji su nas pozvali na veceru i posluzili uz tocadu od divljaci.
Kako mi je samo fino sjelo.
Odlicna ideja,
a tako jednostavno za napraviti.
Zgodno u svakom slucaju.


masline i chili oil 086


Potrebno je:

maslinovo ulje
ljuta paprika

Osusene ljute paprike ugurati u bocu koju nalijemo maslinovim uljem,
po mogucnosti domacim.
Ostaviti nekoliko dana i koristiti.


masline i chili oil 100


Kako ulje trosimo, tako samo nadolijevamo sa novim.


masline i chili oil 166


Ovo se ulje moze napraviti i tako da maslinovo ulje lagano zagrijemo i papriku proprzimo,
U tom slucaju, ulje se moze koristiti odmah,
al meni je savrseno dobro i ovako.

masline i chili oil 153

Moze se dodavati u svasta,
u toceve, gulase, rizote, pastu, ajvar.......
sto god vam padne na pamet.
Dovoljna je jako mala kolicina, tako da vas jedna mala bocica moze trajati dugo vremena.
Uzivajte.

12 comments:

maslinka November 03, 2010 6:42 PM  

Volim ljuto i ovo ulje mi se čini super za mnogo toga...
Fotke su božanstvene :)

Snjezana November 04, 2010 2:03 AM  

fotke su bozanstvene, slazem se u potpunosti. a ulje cu probati napraviti.:)

nada1 November 04, 2010 3:49 PM  

odlične slike;)tribalo bi doć...;)

branka November 04, 2010 6:36 PM  

Hvala cure :)
Nade, ne znam sta se ceka :))))

Josipa November 06, 2010 8:14 PM  

Čili ulje volim, a pravim ga tako da zagrijem maslinovo ulje i ubacim papričice. Negdje sam čitala da je jako bitno držati čili ulje u hladnjaku. Mora li se i ovo vaše? Inače, fenomenalno izgleda na slikama :)

branka November 06, 2010 10:25 PM  

Josipa, da sam koristila svjeze papricice tada bih ga trebala drzati u hladnjaku, al sa suhima to nije potrebno.

MilaJeDraga November 07, 2010 11:06 AM  

Duugo nisam volela maslinovo ulje jer mi je smetao miris, ali sada... sada mogu da ga pijem iz čaše uz doručak :) Divna ideja! Isporbaću!

Andrea November 10, 2010 10:59 PM  

Brankić ovo je savršeno, jako volim malo zaljutiti hranu. Fotke su ti divne kao i uvijek. :)

MilaJeDraga November 16, 2010 12:26 PM  

Imate nagradicu :)

http://milajedraga.blogspot.com/2010/11/prva-nagradica.html

branka November 17, 2010 1:43 PM  

Hvala :))))
MilaJeDraga hvala na nagradi,
svakako cu je preuzet.

MIRJANA(Ruza123) November 19, 2010 2:14 AM  

Divno!!,kako volim sol sa zacinima ,tako i ulje volim,ipak daje posebnu aromu,ma koliko neki mislili da je to samo reklama !!Treba probotai..slike su divne !!!

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP