tag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post104723276539712823..comments2023-11-28T18:43:46.671+01:00Comments on dvi ribe, dva kumpira: Buhtle iz Masaterine biljeznicedvi ribe dva kumpirahttp://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-91562341902646269032010-02-26T14:28:34.162+01:002010-02-26T14:28:34.162+01:00ajme koje divne buhtle, zbilja su prekrasne a kako...ajme koje divne buhtle, zbilja su prekrasne a kako vidim i predobre !! <br />i ja se pridružujem pohvalama za novu sliku na zaglavlju, odmah me privukla i veliki pozdrav tati !Brankahttp://www.homemadebyb.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-17501037654038234842010-02-25T22:06:21.823+01:002010-02-25T22:06:21.823+01:00I ja sam ih radila, stvarno su lepe. Kvasac sam sm...I ja sam ih radila, stvarno su lepe. Kvasac sam smanjila, posto ga inace stavim uvek manje nego sto obicno pise u receptima a dam testu malo vise vremena da naraste. <br />Divno si ih napravila :)))Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-4669190112770977562010-02-25T00:08:38.979+01:002010-02-25T00:08:38.979+01:00I da, jako mi se sviđa i nova slika na vrhu bloga ...I da, jako mi se sviđa i nova slika na vrhu bloga !Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-35397160073072271252010-02-25T00:07:47.290+01:002010-02-25T00:07:47.290+01:00Prekrasne buhtle, izgledaju lagane kao pahulje !!
...Prekrasne buhtle, izgledaju lagane kao pahulje !!<br />Hvala ti na tako krasnoj izvedbi !!<br />Baš me veseli što si ih morala ponovo raditi ;)Snježana Cetinahttps://www.blogger.com/profile/09666641524880174025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-35935843936099596962010-02-24T11:26:06.675+01:002010-02-24T11:26:06.675+01:00Savrsene su,sada ću i ja morati deci praviti.Ja sa...Savrsene su,sada ću i ja morati deci praviti.Ja sam od onih sto u startu smanje kvasac,recimo kada na 500g brasna neko napise kocka-20g kvasca ja tu odmah prepolovim.Slazem se sa time da je nepotrebno duplirajući meru za brasno-testo uduplati kvasac.Вераhttps://www.blogger.com/profile/10316926816827730674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-65178214048557828362010-02-24T11:13:12.547+01:002010-02-24T11:13:12.547+01:00uh ta prva fotka je f-a-n-t-a-s-t-i-c-n-a!!! dode ...uh ta prva fotka je f-a-n-t-a-s-t-i-c-n-a!!! dode mi da polizem ekran!<br /><br />a i ta u headeru je odlicna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-83911315030795413682010-02-24T10:28:19.219+01:002010-02-24T10:28:19.219+01:00Tanja, hvala :)
Ove na slici sam punila cokoladom,...Tanja, hvala :)<br />Ove na slici sam punila cokoladom, samo sam stavila na svaki kvadratic tijesta kocku cokolade i umutala, ona se svakako rastopi a i jedu tople.dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-85265817946602246802010-02-24T10:20:23.578+01:002010-02-24T10:20:23.578+01:00Prave lepotice!!!:)ovi tvoi na fotke,s cime su pun...Prave lepotice!!!:)ovi tvoi na fotke,s cime su punjeni nutella il cokolada?Volim tvoje fotke,lepe i jestive:)Tanjahttps://www.blogger.com/profile/09654051495264678133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-31821853291682044372010-02-24T10:14:02.956+01:002010-02-24T10:14:02.956+01:00Hvala drage moje na komentarima :)
Nova slika u za...Hvala drage moje na komentarima :)<br />Nova slika u zaglavlju je moj tata :)<br />Ucinilo mi se zgodno kada je "nizao" papriku i uslikala sam ga,<br />Imam cijelu kolekciju ovakvih i slicnih fotografija, <br />Bojala sam se da sam ih izgubila i tako obradovala kada sam shvatila da sam ih u stvari sacuvala.<br />Kada sam je stavila na Coolinariku, Monsoon je tagirala sa "zivot je lijep" tagom i u stvari kada sam to vidjela pomislila sam da bolji tag nije ni mogla staviti.<br />Kada je moj tata vidio da sam stavila sliku na internet, a i sutradan sam ga slikala na istom mijestu, al u drugom poslu, rekao mi je da ga ne slikavam, da sam stavila sliku njega u 'sporkoj robi" da ga svatko ziv vidi,<br />da ako je to znao da bi se on uredio :lol:<br />Zato mi je i lijepa ova slika, jer nije namjestena, vec spontana i bas ziva....dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-90333342382356008522010-02-24T09:31:04.098+01:002010-02-24T09:31:04.098+01:00Mnogo su lepe fotke a i buhtle. I ja sam primetila...Mnogo su lepe fotke a i buhtle. I ja sam primetila da je kocka kvasca previse. Da sam prvo procitala komentare na Coolinariki odmah bih pravila buhtle sa pola kocke kvasca. Ovako sam ih radila dva puta za dva dana, ali isplatilo se :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-1460475594198975522010-02-24T09:11:18.804+01:002010-02-24T09:11:18.804+01:00Branka moja baš mi je drago što si malo aktivnija ...Branka moja baš mi je drago što si malo aktivnija na blogu. Nedostajala si!<br />Prekrasna ti je fotka na headeru, baš ostavlja snažan dojam. <br />Buhtle su ti divne kao i fotke. :)Andreahttps://www.blogger.com/profile/00054051517093777915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-61182525929670334202010-02-24T09:06:52.907+01:002010-02-24T09:06:52.907+01:00Draga moja, i ja nisam ljubitelj mirisa kvasca u t...Draga moja, i ja nisam ljubitelj mirisa kvasca u tijestu i isto tako rađe čekam duže da se tijesto diže. Vrlo često u tijesto, npr. za pizze stavim i prašak za pecivo. Nešto mi se tako sviđa.<br />Ove buhtle us stvarno savršene a tvoje slike su isto takve.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01417487664473810538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-40394154063104885012010-02-24T08:53:44.320+01:002010-02-24T08:53:44.320+01:00Vidiš, nisam pojma imala to s kvascem. Nisam neki ...Vidiš, nisam pojma imala to s kvascem. Nisam neki stručnjak za dizana tijesta i uvijek sam mislila da ako udvostručim količinu brašna, moram i količinu kvasca. Baš sam puno naučila! Buhtle izgledaju fenomenalno, tvoje su fotke uvijek tako jednostavne i tako žive!Valihttps://www.blogger.com/profile/07942506357965394937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-68622573978257718622010-02-24T07:41:48.341+01:002010-02-24T07:41:48.341+01:00Nova slika u zaglavlju mi je predivna. Tako je živ...Nova slika u zaglavlju mi je predivna. Tako je životna.cosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-8207846278146698522010-02-23T23:15:24.014+01:002010-02-23T23:15:24.014+01:00Hvala Selma.
Recept je jako dobar onakav kakav je,...Hvala Selma.<br />Recept je jako dobar onakav kakav je, jedino sto stvarno ne volim je ogromna kolicina kvasca,<br />Ljudi ponekad krivo shvate, al stvarno sam opasku napisala dobronamjerno.<br />Ponekad kada neke od nas rade duplu smjesu necega sto sadrzi kvasac, udvostruce i kolicinu kvasca, a to stvarno nije potrebno.<br />Treba sacekati samo trunkicu duze i stvarno ce te biti nagradjeni prekrasnim tijestom u kojem je i kvasac ugodjen bas onako kako treba,<br />kvasac ce odraditi svoje, samo da mu se da malo vremena.dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-17036045500032296582010-02-23T23:07:59.454+01:002010-02-23T23:07:59.454+01:00Da umiješ raditi sa tijestom dokazala si svojim re...Da umiješ raditi sa tijestom dokazala si svojim receptima. Kada smo radili tvoj kruh ja sam iznijela da je po teoriji na kilogram brašna ide do 20 g svježeg kvasca, odnosno do 7 g suhog aktivnog kvasca ili preciznije do 20% svježeg kvasca ili 0,66% suhog aktivnog kvasca. U ovoj američkoj literaturi se spominje i suhi kvasac kao nešto različito od suhog aktivnog kvasca, jer je ovaj suhi aktivni 25% aktivniji i zapravo je riječ o instant kvascu, koji se kod nas i prodaje u kesicama od 7 g. Ovaj suhi (koji nije instant) sam viđala kao pivski kvasac i ja sam mislila da je to nekakav dodatak prehrani, zapravo nemam pojma. Ja bih se uvijek oslonila na iskustva vrsnih pekara poput Reinharta i ne bi stavila više od 20 g kvasca, jer ni ja ne volim kada mi tijesto miriše na kvasac, a lično mi ne smeta ni čekati 4 sata da se tijesto digne.<br />A buhtle, kako si ih napravila uz opaske koje su na mjestu, ma nisu mi bile u planu, ali u petak radim do dva, pa imam vremena napraviti ih za večeru. Izgleda da ćete me ti i Maja natjerati svojim prekrasnim uradcima da to i napravimcosmo2503https://www.blogger.com/profile/10933563800612747868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-31638658288236493822010-02-23T22:37:24.207+01:002010-02-23T22:37:24.207+01:00Hvala draga ;)Hvala draga ;)dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-44183374125232875672010-02-23T22:32:19.243+01:002010-02-23T22:32:19.243+01:00Joj od tvojih fotki uvek mi krene voda na usta :)Joj od tvojih fotki uvek mi krene voda na usta :)JA U KUHINJI...https://www.blogger.com/profile/00701714370247000029noreply@blogger.com