tag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post2850615898059871984..comments2023-11-28T18:43:46.671+01:00Comments on dvi ribe, dva kumpira: Pirjane articokedvi ribe dva kumpirahttp://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-90707710567387680502011-07-23T07:22:45.216+02:002011-07-23T07:22:45.216+02:00Valjda sve oko cega se moramo pomuciti(kao ljusten...Valjda sve oko cega se moramo pomuciti(kao ljustenje articoka) ima i bolji ukus.Divno si ih spremila.Kad ovde samo ne bi bile tako skupe...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-63467961834488884092011-07-04T21:58:32.327+02:002011-07-04T21:58:32.327+02:00obožavam artičoke ali ih rijetko spremam baš zbog...obožavam artičoke ali ih rijetko spremam baš zbog čišćenjaTamarahttps://www.blogger.com/profile/08818237585491202736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-49848258625626781192011-06-22T23:10:16.877+02:002011-06-22T23:10:16.877+02:00Ja ih volim i nikada ih ne cistim do kraja,ma sasv...Ja ih volim i nikada ih ne cistim do kraja,ma sasvim malo..odrezem odozgo i odozdo ,da bude ravno,zatim stavim krugove limuna i povezem kihinjskim koncem,stavim kuhati u vodu i pritisnem odozgo da se ne dizu ,kako bi se skuhale...kuhanim skinem konac i raspustim listice(dodu poput ruze na tanjuru) i prelijem maslacem ili sosom..kidati listiceod vanjeke strane,oni imaju samo pri dnu mekano meso,ali eto umacite i jedite sto se moze,kada didete do unutrasnjosti,lijepo odvojite "cupavi" dio ,a ostatk mesnog dijela pokupite sa sosom !!!!<br /><br />Ja ih tako najvise volim ,jer sve ostalo zahtjeva puno rada ,a malo se ploda dobije..rizoti su mi jako fini :)mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-6544136796799364892011-06-22T21:56:33.120+02:002011-06-22T21:56:33.120+02:00Svima koji se pitaju u vezi čišćenja artičoka - ne...Svima koji se pitaju u vezi čišćenja artičoka - ne, ne ostane tako malo. Ovo na snimci su već stare artičoke pune dlaka iznutra, a ako su svježe, kao što se mogu nabaviti na tržnicama u Italiji ili ako netko ima sreću da ih jede svježe ubrane iz vrta, ne samo da u njima nema dlaka, već je i vrlo malo škarta. <br /><br />Što se pak predloženog recepta tiče, probaj jednom umjesto u vodi i ulju kuhati artičoke u bijelom vinu i maslinovom ulju, uz obavezni dodatak ove samonikle biljke http://it.wikipedia.org/wiki/Mentha_pulegium koja je nezaobilazni začin za artičoke u regiji Lazio, a fantastično pristaje i uz patlidžane.<br />Imam sreću da u masliniku imam artičoke, tako da ih rado i često pripremam, na jako puno načina.Roman Taleshttps://www.blogger.com/profile/06017029772550855961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-80922064048974406462011-06-22T19:49:49.357+02:002011-06-22T19:49:49.357+02:00Jako ih volim, ali mi je uvijek mrsko čišćenje i b...Jako ih volim, ali mi je uvijek mrsko čišćenje i bude mi žao kad vidim da više bacim nego što mi ostane. Ove godine sam prvi put isprobala jedan sicilijanski recept za gratinirane artičoke koji mi se jako svidio, a jednostavan je za pripremu baš kao i ovaj. Šteta što kao i sve sezonsko povrće brzo prođe, tj. čim mu cijena padne na pristupačnu :))Dajanahttps://www.blogger.com/profile/03185844197103300567noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-10079921245487311992011-06-22T17:42:30.581+02:002011-06-22T17:42:30.581+02:00Lusitania, ostane jako malo od articoke kada se oc...Lusitania, ostane jako malo od articoke kada se ocisti, ali to sto ostane bude super ukusno.<br />Ja ih cak i nisam cistila do kraja, namjerno sam ostavila malo listica koje ne jedem, jer nisu bas jestivi, ali na dnu tih listova je ono sto ja volim.....e to mi je slatko kao secer i zato sam ih ostavljala skoro napola ociscene.<br />Ljiljo, link je od Tracy sa Coolinarike i ucinio mi se jako zgodan da ga stavim kao link, jer mislim da video uvijek odlicno objasni,<br />da sam opisivala kako se cisti uzelo bi u nedogled i meni pisati a i vama citati....ovako je najbolje.<br />Ebba, ne samo sto su skupe nego ih ovdje kod mene ja nisam ni vidjela,<br />ovo sam dobila slucajno,<br />ali za svaki slucaj, ja sam moje posijala pa se sljedece godine a i dosta godina ubuduce, nadam mojim articokama.dvi ribe dva kumpirahttps://www.blogger.com/profile/16366244505324050713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-63361256927234841562011-06-22T17:27:36.175+02:002011-06-22T17:27:36.175+02:00Savršenstvo! Inače volim marinirane artičoke, kupo...Savršenstvo! Inače volim marinirane artičoke, kupovne, samo su dosta skupe pa ih ne konzumiramo baš često :)i baš kao što kažeš, ovo je idealno za pizzu, rižot kakv, paštu.. :)Nevena Buljanhttps://www.blogger.com/profile/04423359164647465172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-69916533331777502232011-06-22T17:17:40.744+02:002011-06-22T17:17:40.744+02:00Nikako da mi ode komentar. Obozavam articoke, pa m...Nikako da mi ode komentar. Obozavam articoke, pa me bas obradovao recept. Kada se lepo spreme, stvarno budu predivne, jedino se ja uvek prepadnem kada trebam da ih ocistim, pa se uvek zavrsi tako sto kupim vec spremljene. Link je super, meni je barem pomogao, pa cu ih uzeti cim budem isla u prodavnicu. Javljam utiske :)))Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1652825753668676041.post-14893602329931971822011-06-22T17:11:39.852+02:002011-06-22T17:11:39.852+02:00nikad nisam pripremala articoke jer mi je njihova ...nikad nisam pripremala articoke jer mi je njihova priprema uvijek izgledala kao SF. nakon sta sam odgledala filmic o ciscenju...sta reci...jel se to stvarno tako sve cisti da ti ostane pola dlana ploda?lusitaniahttps://www.blogger.com/profile/04465864041906759216noreply@blogger.com