Iz moje kuhinje
Isto kao i Monsoon, pitala sam se gdje su slike i recepti.
More prekrasnih recepata popracenih sa slikama....
Nikada nisam uspjela napraviti onako rupicasto polupopunjeno, tijesto koje ne izgleda da se samo razvlacilo, vec nekako jos i napunjeno unutra kao da je dizano.
I nisam mogla stati na jednoj piti, vec sam radila tri.
Ova gibanica je prekrasna, stvarno preukusna i socna.
Sljedeca pita koju sam radila je pita od krumpira.
Radila sam u vecoj tepsiji, pa sam koristila i vise nadjeva...mozda ga je bilo i malo previse, ali okus je bio fantastican.
Moj muz je imao samo jednu zamjerku....trebala sam je jos popapriti...
a nisam htjela pretjerati sa paprom zbog djece.
Prekrasna je ispala, jako jako ukusna.
Sljedeca pita je bila burek od mesa.
Meni su to sve bureci,
burek sa mesom, burek sa sirom, burek od krumpira.....
Ovo je bilo bas ono sto sam htjela.Nisam nikada mislila da se ovo moze dobiti sa kupovnim korama.
Prozracno, rupicasto.....dovoljno socno i masno, al ne premasno.
Namjerno sam stavljala slike sa postupkom i to sa jednim razlogom,zamolila bih Gagu ako dodje i kada dodje ovdje da mi kaze ako sam i gdje pogrijesila, jer ovo je nesto sto bih stvarno htjela usavrsit.
Ovo je za mene tudja kuhinja, isto kao i kineska ili indijska ili bilo cija druga,
za mene je tudja kuhinja sve ono sto se nije kuhalo u kuci moje majke,
a zeeeliiiim znati....
Al, ako ste mislili da sam sa ovim zavrsila, varate se, jer nisam.
Radila sam i cokoladni rizot.
Inace volim pudinge od rize, ja jedina u kuci.....cesto ih radim samo za sebe.
Ovo je tako jednostavno i lijepo,
probala sam ga vruceg, odlican je, ali meni puno drazi hladan.
U tom slucaju bih dodala jos malo mlijeka na pocetku kuhanja ili malo vrhnja kada dodamo cimet i vrhnje, jer se hladjenjem riza stisne i malo je tvrdji.
Gaga, jos nisam zavrsila s tobom,na ovaj blog cu se vracati cesto i sigurno ce biti jos recepata koji ce naci mijesto u mojoj kuhinji.
Odusevljena sam.
10 comments:
predivan post, predivne slicice, super receptici :)
pričaj mi o dilemama...ja do zadnjeg nisam znala šta bih isprobala :))) moram priznati da si ti odlično odabrala i još ljepše napravila ove fine recepte :)
Sve pite deluju kao da ih pravis 100 godina, stvarno su predivne. I hvala sto nisi na prvu loptu odustala od istrage!
Pozdravi!
ta pita od krumpira me prosto mami...
znas, i ja sam na popisu imala ovaj cokoladni rizot ali sam se ipak odlucila za zito jer ga tako dugo nisam jela.:)))
steta sto do tebe ima 8h voznje...
Hvala vam,
maja, skoro pa da jesam odustala, al sad mi je talo drago sto nisam.
Pite obozavam, al kako sam rekla to se kod nas nije jelo, pa kad god sam ih radila uvjek sam nesto improvizirala, samo da dobijem onaj okus i izgled.
Bas iz tog razloga volim svoje recepte popratiti slikama, jer koliko god da su nam recepti za nas obicni i jednostavni, nekim ljudima je to strano, bas kao meni pite ;)
na primjer, u piti od mesa, koliko nadjeva stavljati po one 4 kore, tek mrvicu ili ih namazati...ja sam prvu rolnu koju sam napravila premazala malo deblje, a poslije sam samo po malo stavljala...
al praksom valjda to dodje...
Eto iz tog razloga volim slicice :P
sad tocno znam gdje sam pogrijesila, pa ce drugi put biti jos bolje ....
Auuu sta si ti sve lepo napravila! Svaka cast za trud a sve izgleda odlicno!
stvarno svaka cast! :) :) :)
Branka, prvo moram da se izvinim... opet nisam videla objavljeni post na vreme :(
Stvarno neznam zbog čega mi ne prijavljuje linkove kod mene?
Potpisaću prvo Maslinku... i njen komentar, pa onda sve ostale... pite stvarno izgledaju predivno... sadbih uskočila u monitor da mogu :)
Što se novog izloga bloga tiče, jeste malo čudan, dok se ne navikneš... verujte da je ovako mnogo funkcionalniji, eto i zbog toga moram da se izvinim, što sam vam zadala male mukice dok se ne snađete. Ali da znate da meni ova naša druženja jako prijaju, i verujem da jedne od drugih itekako imamo šta da naučimo.
Gaga, ovo su mi do sada jos najbolje pite koje sam radila, ali svakako cu jos isprobati tvojih stvari, vec znam i koje :):)
Druzenja su odlicna bas iz razloga sto ucimo jedni od drugih,
razne kuhinje, razna jela....
ma odlicno :)))
Ti si bila jako vrijedna! Meni se i isto kod Gage jako svidjela ova rubrika savijača, a tebi su sve krasno ispale.
I ja planiram još toga isprobati s njenog bloga.:)
Post a Comment