Melting moments
Ove keksice mi je bila namjera postaviti davno, davno....
ali uvijek kao da je bilo nesto ljepse ili bolje od njih :) a u stvari i nije.
Samo zato sto su keksici i sto su stvarno nezahtjevni za napravit ih ne pravi nimalo manje vrijednijim od nekih kompliciranih kolaca.
Od Bozica do danas sam ove kekse radila bar 5-6 puta i to po duplu ili troduplu dozu,
savrseno su prhki, lagani i super ukusni.
Kao sto im i samo ime kaze, doslovno vam se tope u ustima.
Glupo mi je da o njima pricam price,
ovo je bas jedan od onih recepata koje morate probati i da se zaljubite u njih.
Ovaj recept sam postavila na Coolinariku prije skoro dvije godine, a pokupila sam ga ih "Australian Womens Weekly magazine", jedan od australskih magazina koje ja obozavam.
Dolaze u raznim varijacijama i sa raznim punjenjima,
ali ovo je klasicni, najobicniji keksic i nadjev....
Probajte i odusevite se.
250 g maslaca
1/2 solje (80 g) secera u prahu
1 zlicica ekstrata od vanilije
1 1/2 solja (225 g) brasna
1/2 solje (75 g) gustina
Filling:
80 g maslaca
2/3 solje (110 g) secera u prahu
1 zlicica fino gratane korice od limuna
1 zlicica soka od limuna
Ugrijati pecnicu na 160*.
Pjenasto istuci maslac i secer u prahu i vaniliju dok dobijemo laganu pjenastu smjesu.
Dodati prosijano pomijesano brasno u dvije ture, najprije jednu polovicu i lagano rukom umijesati, a zatim i drugu.
Sve staviti u slasticarsku vrecicu i oblikovati male ruzice u tepsiji koju smo oblozili papirom i na kojoj pecemo.
Peci 15 minuta samo dok keksi izblijede i osuse se.
Izvaditi iz pecnice,ostaviti 5 minuta u limu i izvaditi da se hladi na resetki.
Kada se keksi ohlade spojiti ih sa nadjevom i sastaviti kao male sendvice .
Nadjev:
Mikserom istuci maslac i secer u prahu dok bude pjenasta smijesa, dodati limunovu koricu i sok.
Ovi keksici se mogu staviti u zamrzivac,ali u tom slucaju ih ne punimo.
Jedina mana ovih krasnih keksica je ta sto im recept nije bas velik, pa u tom slucaju morate bar uduplati smjesu :)
18 comments:
Pratim ovaj blog već nekoliko dana, čitam i uživam.
Ovaj recept me oduševio i s obzirom da je sada već prošla ponoć, moram sačekati do jutra da ga isprobam.
Hvala na divnim idejama i receptima.
Izgledaju tako primamljivo i cini mi se kad bi probala jedan da nebi mogla stati :)
Oh, "melting moments" ja se topim kada ih gledam, a kada ih jedem to je tek užitak.
Sjećam se kada si postavila recept na Coolinariku, a kada smo istraživali tvoj blog mislila sam da ih imaš i na blogu jer su stvarno to zaslužili. Nije s toga nikakvo čudo da si tu sada svoje "zarazila" sa melting moments i da si ih toliko puta već pravila.
Imam sveščicu-kuharicu u izdanju Australian Women Weekly magazina "big book of beautiful biscuits" i tu je recept za melting moments. Sigurno im je časopis prekrasan jer su slike u njihovim knjižicama prelijepe, a recepti su tačni i precizni i što mi je vrlo važno dati su i u gramima. Odlične, zaista odlične kuharice...
Je li se voda povukla?
Jako lepo izgledaju.Sećam ih se odavno.Nisam ih do sada pravila ,mogla bih .
predivni mekani keksići..:)))
kako ide privikavanje?
Nešto prekrasno, jedva čekam probati ih napraviti.
Puno uspjeha u daljnjem radu i još mnogo lijepih receptića, blog Vam je prekrasan, samo naprijed.
Lijepi pozdrav od Alme iz Rijeke
Prekrasno izgledaju, kao iz slastičarnice.
Radila sam ih za Božić po malo drugačijem receptu. Moji su bili samo kao kuglice i bez kreme i tako obični su se većini svidjeli.
Ovi tvoji izgledaju kao kraljevska verzija isti.
Ovo su stvarno posebni keksi. :)
Mislila sam dosta je kesića, prošli su božićni praznici, a sada ti sa ovim... Prekrasni su..Oduševljena sam i naravno uskoro pravim...
Stvarno djeluju nježno, ukusno i delikatno!
odlični keksići i prekrasno izgledaju ! super da si ih stavila i na blog, ja ih se također sjećam sa Coolinarike ali tamo mi ponešto i promakne, a ovdje su tako lijepo prikazani i opisani.
Nadam se da se dobro privikavaš ponovno doma i da ste se riješili vode i poplave. Kada dođem u Dbk zovem na kavu :)
ma keksići su zaista predivnii..baš su fotogenični, radila sam nešto slično samo sa krem sirom i zaista se topeee..:-)))
Ahhhhh koje fotke!
Branka, ocarna sam, predivno izgledaju :))))
Saljem ti veliki pozdrav draga moja :)))
savrseni su ti.:) bas kraljevski kao sto andrea kaze.:)))
Bas se vidi da se prosto tope u ustima.
Jako lepe fotografije!
Oh this looks delicious. Thanks for posting the images..
Poštovana!
Blog Vam je prekrasan,a muzička podloga "za moju kuću".Samo tako dalje. Puno toplih pozdrava od Alme iz Rijeke
Post a Comment