Homemade fish fingers ili riblje kobasice
U zadnje vrijeme sam stalno na nekim proslavama, slavljima,
uvijek neki jednolicni recepti, pretezno mesni,
mesa kao u prici na svakom koraku,
a iskreno, meso mi je dosadilo.
Meso obozavam, to je bez daljnjeg,
i to sto krvavije, meni draze,
ali nekada mi stvarno treba odmor od svega toga.
Uzelim se ribe, koju obozavam, a i zeleni koju mogu stvarno jesti svaki dan i to za svaki obrok.
Jucer sam nasla krasne riblje filete, koje iskreno rijetko kupujem,
preferiram cijelu ribu koju cu filetirati sama,
al jucer su me bas privukli gotovi fileti ribe.
Kupila sam tri komada, ucinili su mi se malo vecima u frizideru,
a poslije mi bilo zao sto nisam kupila jos koji.
Nas je pet u obitelji i ne zna se tko voli ribu vise od koga,
a ja kupila tri fileta......
Inace, dok sam zivjela u Australiji, nisam znala ni jedno dijete koje ne voli fish fingers,
valjda je to nekim roditeljima bio jedini nacin da natjeraju djecu da pojedu ribu,
a koliko je ribe u smrznutim paketicima pod istim nazivom, ne zelim uopce misliti,
cini mi se svega vise nego ribe.
Kupila ih i ja jednom i bilo mi dosta,
nisam nikada vise.
Moja djeca vole ribu, pa nikada nisam ni imala potrebe da je skrivam u krusne mrvice, osim kada sam to , naravno, radila namjerno,
a uvijek kazem da ce dijete pojesti sto god, samo ako je pohano, a pogotovo ako je jos i zapeceno sa sirom.
Ovaj put, sam od fileta radila male duguljaste polpetice ili kako sam u jednoj knjizi nasla naziv "riblje kobasice".
Koristila sam;
700 g ribljih fileta bez koze
2 snite kruha
sol
papar
persin
5 jaja
mlijeko
brasno za pohanje
krusne mrvice
ulje za przenje
Najprije snite kruha preliti sa mlijekom i pustiti da odstoji 10 tak minuta.
Kruh ocijediti od mlijeka.
Riblje filete narezati na komade i u multipraktiku ih sameljete zajedno sa ocijedjenim kruhom,
moze se ostaviti malo grublje teksture.
Dodati sol, papar, sitno narezan persin i dva lagano izmucena jaja,
izmijesati da se dobije jednolicna smijesa.
Brasnjavim rukama uzimati smijesu ( oko 1 zlicu) i oblikovati duguljaste trake,
kao male kobasice, koje zatim stavljamo u preostala tri izmucena jaja, pa onda u mrvice.
Przimo u zagrijanom ulju pazeci da ne izgore,
ostavimo malo na kuhinjskom ubrusu pa zatim posluzimo.
Krasno je kao predjelo, posluzeno uz limun i tartar sos,
a isto tako je ukusno kao glavno jelo uz dodatak blitve pod ulje ili kakvu salatu.
Dobar tek !
5 comments:
koke, i "fish fingers" i slike su ti pravo malo remek djelo.:))))
Krasno izgledaju ovi stapici, nisam ih nikad sama radila a sad kad vidim kako je to jednostavno, moracu isprobati prvom prilikom!;))
Hvala cure ;)
Ovi stapici su stvarno jednostavni za napraviti a ukusni za jesti,
ja ih volim dooobro nakapati sa limunovim sokom prije jela,
obozavam limun sa ribom.
Mogla sam staviti i par ekstra zacina unutra, ne bi skodilo,
ali nama odgovaraju bas ovako.
Ovaj put su mi ispale malo deblje,
al svakako jako ukusno.
A koja je riba najbolja za ovo?
Sad je pola 2 u noći i nema šta bi rađe jela nego ovo sad... 🤤
Mislim da sam ovdje koristila filete soma, al ne mislim da je čak ni bitno ;) Svejedno budu jako fini koju god ribu izaberete ;)
Post a Comment