Gusta juha od fazola i vrganja
Moze li vas ista bolje zagrijati u zimske dane od tople juhe ??
Ne mislim...
Ja ih volim,
bistre, guste, sa komadicima povrca ili sasvim izpasirane,
svejedno.....
sve su dobre.
Ovu sam nasla u knjizi : "Complete Italian Food" autora i apsolutnog majstora talijanske kuhinje Antonia Carlluccia.
Covjek je genijalac u kuhinji.
I od najobicnijih i svakodnevnih namirnica napravi festu i pol.
Meni se kombinacija ucinila malo cudnom, interesirao me okus i ja ne bi bila ja da je nisam isprobala.
Nije bio okus kojeg sam ocekivala al u svakom slucaju, odusevila sam se
Fazol je dao prekrasnu teksturu, okus se bas i nije osjecao jer su gljive prevladale.
Kremasto, kremasto i jako ukusno.
Inace ovu knjigu obozavam.
Potrebno je:
200 g cannellini fazola ( bijeli fazol)
30 g suhih vrganja
85 g maslaca
1 veca kapula
1 pileca kocka za juhu
4 snite kruha
sol i papar
Fazol namociti dan ranije u hladnu vodu.
Sutradan ga isprati i staviti kuhati.
Kada omeksa, iscijediti ga.
U medjuvremenu dok se fazol kuhao suhe gljive namociti u malo vrele vode.
Na 60 g maslaca friziti kapulu do zlatne boje i dodati joj na sitno nasjeckane vrganje.
Mijesati minut - dva na maslacu, a zatim dodati i fazol.
Preliti vodom da bude 2 cm preko fazola dodati i vodu u kojoj se mocila gljiva kao i kocku te pustiti da lagano kuha 10 minuta.
Smjesu staviti u blender i dobro izmjesati,
vratiti u lonac, posoliti i popapriti i posluziti.
Komadima kruha odstraniti koricu, staviti ih u toster da lagano dobiju boje te narezati ih na male kockice koje proprzimo na ostatku maslaca.
Juhu posluziti u sa croutonima.
Dobar tek !!!!!!!
11 comments:
Divno !
U Branka, super ti je ovo. Da vec nisam napravila rucak, probala bi jos danas. Na ovoj sneznoj mecavi, samo ovakva jela pomazu :)))
Hvala :)
Ljiljo, znas da je odlicno,
mozda za brzinsku verziju bi bilo dobro koristiti i fazol iz kantice,
svakako odlicaj okus i "grije" :)
Obožavam guste juhe i ova je sigurno odlična, što zbog graha, što zbog vrganja. Slike su prekrasne!
Juha izgleda divno, a fotografije su famozne, narocito ova gdje se pari iz vruce juhe - mirisi!
una gustosa pasta e fagioli, baci ciao :)
zanimljiva kombinacija! sigurno je vrlo aromaticno i zasitno. zaintrigiralo me definitivno.
mare http://kuharicazadjecu.blog.hr
ps. imam problema s ostavljanjem komentara.
Hvala,
Tatina, da jako je zasitno, to sam zaboravila napisati u postu gore.
mmmm
una sopa muy rica y saludable que me gustaría probar,,se ve muy linda,eres pentru culinare,ímbrátisari.abrazos.
Thank you !
Post a Comment