Dip od bijelog graha
Obozavam dipove,
brzo se naprave, ekonomicni su, ukusni,
kao stvoreni za party.
Ovaj dip mi je savrsen,
napravi se doslovno za dvije minute, a okus mi je cista perfekcija, naravno ako volite sastojke.
Graha ima oko stotinu vrsta i bogat je bjelancevinama.
Moze se spremati na mali milion nacina.
Najcesce ga radim kao juhu, poznatu kao pasta fazol ili na salatu, kao varivo pa zasto ne kao i dip.
Grah sam za sebe i nema bas neki okus, ali zacinjen cesnjakom, limunom i maslinovim uljem obozavam.
Inace i cesnjak i limun i maslinovo ulje mi je perfektan zacin za sve.
Ovaj dip se moze raditi i sa bilo kojim drugim grahom, jedina razlika je u izgledu,
a meni ovako izgleda nekako naljepse.
Potrebno je:
2 limenke od 400g bijelog graha, ispranog vodom
2 cesnja cesnjaka, protisnutog
2-3 zlice soka od limuna
1/2 solje maslinovog ulja
1/2 solje narezanog persina
sol i svjeze mljeveni crni papar po ukusu
Sve sastojke staviti u foodprocessor i pulsirajuci mijesati dok dobijemo skoro glatku smijesu.
Provjeriti okus i posluziti u prikladnoj zdjelici sa krekerima ili kruhom.
Meni osobno je ljepse posluzeno kada malo odstoji tako da se okusi prozmu.
7 comments:
I ja, i ja obožavam dipove :) i to iz svih istih razloga kao i ti. Dip od graha još nisam radila, a nama bi se svidio jer smo veliki graholjupci! :)
volim skoro pa sve dipove, i nikako da napravim od graha, sad cu ga definitivno probati jer ima kod mene obozavatelja graha, odlican je receptic, sigurno ca gu probati!!!
mmm..kao i uvijek sve tvoje..fino!
mmm...prefino izgleda, prefino...
Stvarno mami da se proba!!!
2 češnja češnjaka, a onda 1/2 šolje češnjaka opet, je li greška?
Sorry, greska je, hvala sto si primijetio/la,
trebalo je biti pola solje narezanog persina.
Ispravljeno ;)
Post a Comment