Ljetni spageti iliti spageti sa friskim pomidorama
Ja obozavam kuhanje, ali u ljetno vrijeme kada okrenu vrucine kuham sto mogu manje a i sto krace.
Svaku priliku koju uhvatim iskoristim za more i kupanje, pa je moje kuzinanje stvarno minimalno ovih dana.
Ziveci tamo gdje sam zivila naucila sam na vrucine, pa znam cesto govoriti da ne priznam vrucinu ispod 36*,
sve ispod toga mi je toplo, al kada se ziva krene peti preko toga.........eh.....to je vec druga prica,
to su vrucine.
Jos ako ih spojim sa vlagom u zraku koje ovdje kod nas ima i previse....
nije ugodno.
A takve su temperature ovih dana !
Mogu ja pojest bilo sto na brzinu i nije me briga, a nije ni ove moje u kuci, ali raditi to svaki dan i za svaki obrok kod mene ne pali,
U ovo vrijeme su mi najdraze salate i voce kojeg sada stvarno ima u izobilju, dok mi deserti uopce ne padaju na pamet.
Ovi spageti su lagani i jako ukusni, a sos kao zacin pasti se moze jesti i kao samostalno jelo.
Uzme svega par minuta dok se spremi a podarite sebe sa krasnim ljetnim ruckom na kojeg se niko ne buni.
Namirnice mozete stavljati od oka, ne morate se drzati mjera, a mozete i dodavati i oduzimati kako zelite.
Ja obozavam pomidore, al one fine zrele koje imaju i okusa i mirisa, a ove moje su bas takve pa im i ne treba previse zacina a ni previse mudrolije.
U kombinaciji sa pastom su mi savrsenstvo.
Uvijek ponavljam da sa hranom ne treba previse komplicirati, pa tako i ovdje,
Potrebno je :
2-3 velike pomidore, narezanih na komadice
10 tak maslina, ociscenih od kostice i narezanih
2 zlice kapara
3-4 mlade kapule
2 cesnja cesnjaka
malo origana
persina, sitno narezanog
svjezeg natrganog bosiljka
solja maslinovog ulja
feta sir namrvljen ( moze i bez sira)
500g spageta
Sve sastojke osim spageta pomijesati i ostaviti u frizideru nekoliko sati da se okusi prozmu.
Skuhati spagete pa vrelu pastu izmjesati sa nekuhanim sosom i posluziti.
Dobar tek !!!
8 comments:
točno to! obožavam kuhanje ali kad krenu vrućine...ajme!
niti imam klimu u stanu, ni ventilator u kuhinji, ni balkon...tako da se prvo moram psihički pripremiti na kuhanje po ovim vrućinama.
neki dan je u zg bilo 38 i mislila sam da ću umriti ako samo pomislim na hranu, a kamoli ako krenem nešto skuhati :D
inače mi je pašta omiljeno jelo - na sto načina..bile to lazanje, bolonjez, sa limunom i češnjakom, gljivama, sirom,...ili u ovakvoj verziji, sa svježim pomidorima.
okus ljeta :)
savršena ljetna hrana - napuni te energijom, lagana je i kud ćeš bolje od pašte s nečim finim kao što su pomidori..i još uz dodatak maslina, kapara, bosiljka... odlično! :)
Odličan zdravi fast food!
Vidim svi pišu o vrućini i kuhanju, ali ja i dalje kuham. Nikad me vrućina nije spriječila da stojim kraj šparheta ili ubacim nešto u pećnicu. A čak ni nisam tip koji obožava vrućine. Ali zato obožavam jesti :D
Pastu volim a ljetne verzije su ovako brzinske,
skoro nista duze od ovako necega ;))
A kad mi je vruce ni ne mogu jesti....najvise mi pase rashladjena lubenica.....
oh...nista vise od toga mi ne treba ;)))
Obožavam ovakve kombinacije, a ovo je idealno za ove ljetne vreline!
Ah, ta pasta! Ko bi odolio?
Mislila sam na tebe kada sam ovog vikenda prolazila kroz Metković. Pozdrav, draga :-)
Cosmo trebala si se javit ;)
Špageti izgledaju i zvuče odlično Branka! Volim špagete, no nekako mi uvik prirastu srcu liti dok ima svježeg sezonskog voća i povrća. Idu sa svim :)
Izvrsni recepti i vjeste ruke domacice!
Poseban pozdrav DOlini saljem, posto sam Opuzenka...naslovnica bloga u srce me dira rjecju i slikom. :)
Post a Comment