Thursday, July 14, 2011

Ljetni spageti iliti spageti sa friskim pomidorama

pasta 036





Ja obozavam kuhanje, ali u ljetno vrijeme kada okrenu vrucine kuham sto mogu manje a i sto krace.

Svaku priliku koju uhvatim iskoristim za more i kupanje, pa je moje kuzinanje stvarno minimalno ovih dana.

pasta 016

Ziveci tamo gdje sam zivila naucila sam na vrucine, pa znam cesto govoriti da ne priznam vrucinu ispod 36*,
sve ispod toga mi je toplo, al kada se ziva krene peti preko toga.........eh.....to je vec druga prica,
to su vrucine.
Jos ako ih spojim sa vlagom u zraku koje ovdje kod nas ima i previse....
nije ugodno.
A takve su temperature ovih dana !
Mogu ja pojest bilo sto na brzinu i nije me briga, a nije ni ove moje u kuci, ali raditi to svaki dan i za svaki obrok kod mene ne pali,
ne ide to ni kod moje djece, naucili oni kuhano i jedino im je to obrok.

pasta 032

U ovo vrijeme su mi najdraze salate i voce kojeg sada stvarno ima u izobilju, dok mi deserti uopce ne padaju na pamet.
Ovi spageti su lagani i jako ukusni, a sos kao zacin pasti se moze jesti i kao samostalno jelo.
Uzme svega par minuta dok se spremi a podarite sebe sa krasnim ljetnim ruckom na kojeg se niko ne buni.
Namirnice mozete stavljati od oka, ne morate se drzati mjera, a mozete i dodavati i oduzimati kako zelite.

pasta 047

Ja obozavam pomidore, al one fine zrele koje imaju i okusa i mirisa, a ove moje su bas takve pa im i ne treba previse zacina a ni previse mudrolije.
U kombinaciji sa pastom su mi savrsenstvo.
Uvijek ponavljam da sa hranom ne treba previse komplicirati, pa tako i ovdje,
E ovo je stvarno fast food, samo zdravija verzija od uobicajenog.

pasta 063

Potrebno je :

2-3 velike pomidore, narezanih na komadice
10 tak maslina, ociscenih od kostice i narezanih
2 zlice kapara
3-4 mlade kapule
2 cesnja cesnjaka
malo origana
persina, sitno narezanog
svjezeg natrganog bosiljka
solja maslinovog ulja
feta sir namrvljen ( moze i bez sira)
500g spageta

Sve sastojke osim spageta pomijesati i ostaviti u frizideru nekoliko sati da se okusi prozmu.
Skuhati spagete pa vrelu pastu izmjesati sa nekuhanim sosom i posluziti.


pasta 056-1

Dobar tek !!!

8 comments:

moonea July 16, 2011 12:43 PM  

točno to! obožavam kuhanje ali kad krenu vrućine...ajme!
niti imam klimu u stanu, ni ventilator u kuhinji, ni balkon...tako da se prvo moram psihički pripremiti na kuhanje po ovim vrućinama.
neki dan je u zg bilo 38 i mislila sam da ću umriti ako samo pomislim na hranu, a kamoli ako krenem nešto skuhati :D

inače mi je pašta omiljeno jelo - na sto načina..bile to lazanje, bolonjez, sa limunom i češnjakom, gljivama, sirom,...ili u ovakvoj verziji, sa svježim pomidorima.
okus ljeta :)

savršena ljetna hrana - napuni te energijom, lagana je i kud ćeš bolje od pašte s nečim finim kao što su pomidori..i još uz dodatak maslina, kapara, bosiljka... odlično! :)

What's for dessert? July 16, 2011 1:08 PM  

Odličan zdravi fast food!

Vidim svi pišu o vrućini i kuhanju, ali ja i dalje kuham. Nikad me vrućina nije spriječila da stojim kraj šparheta ili ubacim nešto u pećnicu. A čak ni nisam tip koji obožava vrućine. Ali zato obožavam jesti :D

branka July 16, 2011 1:20 PM  

Pastu volim a ljetne verzije su ovako brzinske,
skoro nista duze od ovako necega ;))
A kad mi je vruce ni ne mogu jesti....najvise mi pase rashladjena lubenica.....
oh...nista vise od toga mi ne treba ;)))

Κάθαρσις July 16, 2011 7:01 PM  

Obožavam ovakve kombinacije, a ovo je idealno za ove ljetne vreline!

cosmo2503 July 20, 2011 5:09 PM  

Ah, ta pasta! Ko bi odolio?
Mislila sam na tebe kada sam ovog vikenda prolazila kroz Metković. Pozdrav, draga :-)

branka July 20, 2011 11:07 PM  

Cosmo trebala si se javit ;)

Maja July 21, 2011 3:51 PM  

Špageti izgledaju i zvuče odlično Branka! Volim špagete, no nekako mi uvik prirastu srcu liti dok ima svježeg sezonskog voća i povrća. Idu sa svim :)

narentina July 26, 2011 5:17 PM  

Izvrsni recepti i vjeste ruke domacice!
Poseban pozdrav DOlini saljem, posto sam Opuzenka...naslovnica bloga u srce me dira rjecju i slikom. :)

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP