Tuesday, February 1, 2011

Gusta juha od fazola i vrganja

juha od fazola i gljiva 036




Moze li vas ista bolje zagrijati u zimske dane od tople juhe ??
Ne mislim...
Ja ih volim,
bistre, guste, sa komadicima povrca ili sasvim izpasirane,
svejedno.....
sve su dobre.

Ovu sam nasla u knjizi : "Complete Italian Food" autora i apsolutnog majstora talijanske kuhinje Antonia Carlluccia.
Covjek je genijalac u kuhinji.
I od najobicnijih i svakodnevnih namirnica napravi festu i pol.

juha od fazola i gljiva 014


Meni se kombinacija ucinila malo cudnom, interesirao me okus i ja ne bi bila ja da je nisam isprobala.
Nije bio okus kojeg sam ocekivala al u svakom slucaju, odusevila sam se
Fazol je dao prekrasnu teksturu, okus se bas i nije osjecao jer su gljive prevladale.
Kremasto, kremasto i jako ukusno.
Inace ovu knjigu obozavam.

juha od fazola i gljiva 023



Potrebno je:

200 g cannellini fazola ( bijeli fazol)
30 g suhih vrganja
85 g maslaca
1 veca kapula
1 pileca kocka za juhu
4 snite kruha
sol i papar


Fazol namociti dan ranije u hladnu vodu.
Sutradan ga isprati i staviti kuhati.
Kada omeksa, iscijediti ga.
U medjuvremenu dok se fazol kuhao suhe gljive namociti u malo vrele vode.
Na 60 g maslaca friziti kapulu do zlatne boje i dodati joj na sitno nasjeckane vrganje.
Mijesati minut - dva na maslacu, a zatim dodati i fazol.
Preliti vodom da bude 2 cm preko fazola dodati i vodu u kojoj se mocila gljiva kao i kocku te pustiti da lagano kuha 10 minuta.
Smjesu staviti u blender i dobro izmjesati,
vratiti u lonac, posoliti i popapriti i posluziti.
Komadima kruha odstraniti koricu, staviti ih u toster da lagano dobiju boje te narezati ih na male kockice koje proprzimo na ostatku maslaca.
Juhu posluziti u sa croutonima.

juha od fazola i gljiva 044


Dobar tek !!!!!!!

11 comments:

Ljilja February 01, 2011 11:01 PM  

U Branka, super ti je ovo. Da vec nisam napravila rucak, probala bi jos danas. Na ovoj sneznoj mecavi, samo ovakva jela pomazu :)))

branka February 01, 2011 11:09 PM  

Hvala :)
Ljiljo, znas da je odlicno,
mozda za brzinsku verziju bi bilo dobro koristiti i fazol iz kantice,
svakako odlicaj okus i "grije" :)

Κάθαρσις February 01, 2011 11:40 PM  

Obožavam guste juhe i ova je sigurno odlična, što zbog graha, što zbog vrganja. Slike su prekrasne!

Sweet Green February 02, 2011 10:27 PM  

Juha izgleda divno, a fotografije su famozne, narocito ova gdje se pari iz vruce juhe - mirisi!

Stefania February 06, 2011 9:47 PM  

una gustosa pasta e fagioli, baci ciao :)

Tatina February 08, 2011 6:47 PM  

zanimljiva kombinacija! sigurno je vrlo aromaticno i zasitno. zaintrigiralo me definitivno.

mare http://kuharicazadjecu.blog.hr

ps. imam problema s ostavljanjem komentara.

branka February 08, 2011 6:57 PM  

Hvala,
Tatina, da jako je zasitno, to sam zaboravila napisati u postu gore.

Rosita Vargas March 21, 2011 3:27 AM  

una sopa muy rica y saludable que me gustaría probar,,se ve muy linda,eres pentru culinare,ímbrátisari.abrazos.

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP