Tuesday, February 1, 2011

Gusta juha od fazola i vrganja

juha od fazola i gljiva 036




Moze li vas ista bolje zagrijati u zimske dane od tople juhe ??
Ne mislim...
Ja ih volim,
bistre, guste, sa komadicima povrca ili sasvim izpasirane,
svejedno.....
sve su dobre.

Ovu sam nasla u knjizi : "Complete Italian Food" autora i apsolutnog majstora talijanske kuhinje Antonia Carlluccia.
Covjek je genijalac u kuhinji.
I od najobicnijih i svakodnevnih namirnica napravi festu i pol.

juha od fazola i gljiva 014


Meni se kombinacija ucinila malo cudnom, interesirao me okus i ja ne bi bila ja da je nisam isprobala.
Nije bio okus kojeg sam ocekivala al u svakom slucaju, odusevila sam se
Fazol je dao prekrasnu teksturu, okus se bas i nije osjecao jer su gljive prevladale.
Kremasto, kremasto i jako ukusno.
Inace ovu knjigu obozavam.

juha od fazola i gljiva 023



Potrebno je:

200 g cannellini fazola ( bijeli fazol)
30 g suhih vrganja
85 g maslaca
1 veca kapula
1 pileca kocka za juhu
4 snite kruha
sol i papar


Fazol namociti dan ranije u hladnu vodu.
Sutradan ga isprati i staviti kuhati.
Kada omeksa, iscijediti ga.
U medjuvremenu dok se fazol kuhao suhe gljive namociti u malo vrele vode.
Na 60 g maslaca friziti kapulu do zlatne boje i dodati joj na sitno nasjeckane vrganje.
Mijesati minut - dva na maslacu, a zatim dodati i fazol.
Preliti vodom da bude 2 cm preko fazola dodati i vodu u kojoj se mocila gljiva kao i kocku te pustiti da lagano kuha 10 minuta.
Smjesu staviti u blender i dobro izmjesati,
vratiti u lonac, posoliti i popapriti i posluziti.
Komadima kruha odstraniti koricu, staviti ih u toster da lagano dobiju boje te narezati ih na male kockice koje proprzimo na ostatku maslaca.
Juhu posluziti u sa croutonima.

juha od fazola i gljiva 044


Dobar tek !!!!!!!

Read more...

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP