Pasteta sa pinjolama, bosiljkom i sirom
Ne, nisam lijena, ali nekako uvijek sve ostavljam zadnji minut.....
Bar mi tako muz kaze...
I znam da je u pravu :):)
Mada sam imala mjesec dana vremena da napravim nesto na zadanu temu za ovaj mijesec, dakako, ja sam cekala 31. da nesto napravim.
Nikada mi dovoljno vremena u danu,
mislim i kada bi dan trajao 48 sati da mi ni to ne bi bilo dovoljno....
Takva sam i sta cu sada.....
Ali tu sam,
i obecala sam da cu biti tu ovaj mjesec, na ovo mjesecnoj nagradnoj igri.....
i evo me...
zadnji dan, ali tu sam....
Posto je nasa domacica NoLita izabrala za ovomjesecnu temu pinjole, malo sam se mislila sto da radim.
Ima bezbroj recepata sa pinjolama, a posto volim jednostavnost i pripreme i okusa ovo mi je bilo nesto stvarno po mom ukusu....
Pesto je bio prva stvar na koju sam pomislila, ali to mi je bilo nekako preobicno i prejednostavno..
Pasteta od sira i vise-manje pesta....
e,dosta slicno,ali opet malo drugacije.
Pesto obozavam, to mi je tako svijez okus...nekako okus ljeta....
Za ovo mi je bilo potrebno:
1 veci snopcic bosiljka (oko 3-4 solje lisca od bosiljka)
100 g pinjola
1 cesan cesnjaka
sol,papar
1/3 sole maslinovog ulja
500g mladog kravljeg sira(ricotta)
1/3 solje ribanog parmezana
Zagrijati pecnicu na 180*.
Pinjole staviti na tepsiju i peci ih do zlatno zute boje, pa ih izvaditi vani.
U food processor (multipraktik) staviti bosiljkovo lisce, cesnjak,2 zlice proprzenih pinjola, sol i papari sve mijesati dok dobijemo glatku smijesu.
Lagano dodavati ulje dok radi motor dok smijesa postane glatka.
Ricotta sir i ribani parmezan izmijesati mikserom dok dobijemo glatku smijesu.
U ricotu izmijesati smijesu od bosiljka da se sjedini.
4 manja kalupa obloziti plastikom, biti darezljiv sa plastikom tako da nam dovoljno viri sa strane i podijeliti nadjev u kalupe.
Spremiti u frizider preko noci.
Sutradan , pazljivo izvuci plastiku pazeci da nadjev zadrzi oblik i istresti ga na tanjir za posluzivanje.
Odstraniti plastiku,a nadjev obloziti proprzenim pinjolama.
Prekrasnog mi je okusa uz Melba toast .
9 comments:
Branka ovo ti izgleda savršeno a sudeći po sastojcima što idu u ovaj pesto okus mora da je fantastičan:)
Ftke su lijepe, a sigurno je fino:)
mogu misliti kako je ovo fino...
ja pinjole nisam uspela naci i zato propustila ovaj krug ali sve se nadam da u sledecem krugu necu imati slican problem...
kod tebe uvijek nesto dobro!:))))
Ova pašteta fenomenalno izgleda. Probat ću je prvom prilikom.
Samo kratak update, kupila upravo pinjole, ovo sutra radim.
izgleda i zvuči savršeno! Čestitam na prvom mjestu :)
Hvala :)))
Ovo mi se isto jako sviđa..predivno!
Post a Comment