Tuesday, March 31, 2009

Ovomjesecne FBI rukavice

Ovaj mjesec je pod istragom FBI rukavica bio Ivin blog, sto me cinilo jako sretnom,
mada nisam na kraju ni bila tako vrijedna kako sam mislila da cu biti :P.
Na mom stolu su se opet nasli Ivini pileci cevapi koje sam i ranije radila i ponovno nas sve odusevili,
Ovo jelo mi je tako fino, lagano i super ukusno.


IMG_2834


I mada smjesu nisam ostavila preko noci da se sastojci prozmu, zbog nedostatka vremena,svajedno je bilo jako, jako ukusno.


IMG_2857


Oblikovala sam ih , pa ih je moj muz ispekao na rostilju,
to mi je nekako najbrze a i najukusnije.
Koristila sam pilece meso od karabataka koje sam sama samljela i puno mi se vise svidilo nego od samih prsa, jer je ostalo stvarno socno.
Posluzeni uz przeni krumpir i salatu stvarno su bili prefektan rucak na kojeg nitko ne prigovara.


IMG_2858


Moj sljedeci recept za isprobavanje su bili kroasoni sa maslacem.
Vidjela sam ih i na blogu i Coolinarici, ali nikako nisu stigli na isprobavanje do neki dan.
Radila sam sve po receptu....i ovdje imam sto reci....


IMG_2865


Procitala sam recept 2-3 puta,
predpostavila sam da ce biti lisnato, al me cudilo da se tijesto nimalo ne hladi vec odmah poslije slaganja valja.
Ovaj put sam doslovno pratila recept i nista nisam mijenjala, ali sljedeci put kada ga budem radila, a sigurno hocu jer je stvarno jako fino, poslije slaganja slojeva tijesta prohladit cu ga malo pa onda valjati, jer mi se pri valjanju ovaj put dogodilo da maslac curi vani, a zbog debljine gornja i donja kora se ne rastanjuju ravnomjerno.


IMG_2888


Tijesto sam ostavila da se digne koliko pise u receptu i stavila peci.


IMG_2910


Kada se ispeklo odusevilo me sa svojim listicima :)


IMG_2926


Izgledalo je kao naljepse lisnato tijesto ili kao moj Danish pastry.


IMG_2933


Kada sam ga prepolovila na pola bila sam jos vise odusevljena.


IMG_2934


Nemojte mi zamjerit na kolicini slika, al stvarno mi je bila zelja da ovo podjelim sa vama.
Slike i nisu nesto posebno jer su slikane nocu, a ja moju kameru nisam jos proucila koliko bih trebala, a ni ne koristim neka posebna svijetla.


IMG_2935


I da, rekla sam da sam doslovno pratila recept....jesam,
ali sam ih zaboravila na kraju premazati maslacem.
Mogu samo zamisliti taj miris.
Jos nesto,
da bi se postigao prekrasan lisnati efekt kada razvaljate tijesto odkinite 1 cm od rubova jako ostrim nozem, inace ce listici ostati slijepljeni i nece se ravnomjerno dizati i listati dok se peku.


IMG_2937


Sljedeci recept mi je bila puretina sa pistacijama.
Puretine nemam i rijetko na nju ovdje naidjem, ali koristila sam pileca prsa umjesto nje.


IMG_2752


Mada ne koristim cesto vrhnje u sosu, ne sto ga ne volim, vec sto uvijek probam neku malo zdraviju varijantu za sos ili manje zasitnu, u ovom bih se udavila.
Prelijepo, preukusno....


IMG_2761


Pojelo se i pitalo jos.....
Jednostavno za pripremiti, a tako brzo....stvarno super ukusno.
Inace pistacije nisam koristila u kuhanju osim u kolacima, al sam predpostavljala da ce mi se svidjeti.
Inace koristim indijski orascic u slanim receptima.
Ive, prelijepo.....


IMG_2766


IMG_2773


A sada.....ono sto mi je zapalo za oko davno...
cokoladna torta.
I evo opet...ne jedem bas kolace, al na ovako nesto sam tako slaba....
Moja se krema stisla u roku 2 sata bez ikakvih problema.
Mamajac mi je utjerala neki strah, mada ovakve kreme znam kako "disu" :)


IMG_3298


Mozda sam biskvit mogla peci jos 5 minuta, ali bilo me strah da se ne prepece.
prekrasno bogato i kremasto,
jako, jako socno.


IMG_3316


Bogate tamne boje, jedva sam cekala da ga probam.


IMG_3327


Nisam imala orahovca, to u nasoj kuci "plane" na brzinu :):)
Koristila sam umijesto njega brandy, i nisam stedjela.
Okus fantastican.


IMG_3342


Jos jedna stvar koja ce biti cesto posluzena u nasoj kuci.


IMG_3354


Namjera mi je bila spremiti i juhu od batate, namaz kao i foccaciu od maslina,aromaticne ruzice, poneki recept od prekrasnih keksica kojih Iva ima al dogodilo mi se nesto neplanski sto me je slomilo pa jednostavno nisam imala ni volje, a ni snage.
Al obecavam Ive da cu napravit i da cu na ovaj post staviti nadopunu ili napisat novi.
Hvala ti, uzivala sam u svemu sto sam izabrala i radila.
Tvoji recepti su mi jednostavni, lijepi i ukusni,
bez komplikacija,
al opet cu ponovit, to je ono kako ja vidim hranu u svakom slucaju.
Hvala :))

Read more...

Sunday, March 22, 2009

Dvije prekrasne pite

IMG_2356





Prije sam nekoliko puta rekla da ne jedem bas kolace...ali svako nekoliko "naleti" neki koji mi se svidja, tako da kada se to i dogodi samu sebe iznenadim.
Nije da ne jedem kolace, ali stvarno mogu bez njih.
Mozda mi je to plus jer mozda da je drugacije ne bih imala mjere...ne znam,vjerujem da je tako.
Jedno vrijeme, davno, sam radila kolace, kao extra zaradu tako da me je mozda i to natjeralo da ih ne jedem.
Volim ih praviti, to mi daje ogromno zadovoljstvo,
ali zadovoljstvo jos vece od toga mi je bilo gledati druge kako uzivaju u njima.
Rijetko radim nase domace kolace,ali dogodi se.
U stvari mozda sam se krivo izrazila, rijetko radim "nase domace modernije kolace" koje budu pune slaga, zelatine, raznih krema, punjenja i drugih dodataka,
nekako mi to ne lezi.
Kuhinja mi se ne sporkaje zbog jednog kolaca, a to je bas slucaj s tim kolacima koje ne volim,
Previse sudja, previse kompliciranja...a za sto...
Volim jednostavne stvari.


IMG_2353


Ove dvije pite ne uvrstavam u kategoriju "nasih domacih modernijih kolaca".
Jednostavne su za napravit, nekomplicirane, a jako, jako ukusne.
a nisu ni suhe, vec kremaste.
Iskreno, ne znam koja mi je draza pa cu ih zato stavit zajedno u jedan post.
Moja "Nailon pita" ili kako je ja zovem "Jakin kolac" je stvarno ukusna, mirisna, mekana....i da je dalje ne hvalim.


IMG_2352


To je jedan od kolaca koji se u mojoj kuci pojedu do zadnjeg zalogaja.
Ni moja djeca nisu neki slatkoljubci, ali svaki put kada je radim, iznenade me.
Kako sam recept dobila, to je vec duga prica,
ne bi ni povjerovali u nju,
a da se meni nije osobno dogodila ne bih ni ja, vjerujte mi.
Kada sam slucajno oprobala ovaj kolac, odusevila sam se,
a na moje pitanje, mogu li dobit recept, odgovor je bio...ma neces ti to znat napravit.
A ja, uporno tvrdoglava, nisam odustajala, mozda bas zbog tog odgovora koji je bio ponizavajuci.
Poslije cjelodnevnog "masiranja", zena mi je na kraju rekla da ona kolac nije ni pravila, al sam uspjela pronaci odakle je dosao.
Kada sam dosla do te druge, koja ga je navodna napravila, ispostavilo se da ga nije ni ona radila, vec narucila od trece...od Jake.
Jaku kada sam pitala, zena je bez ikakvih pitanja izvadila svoju biljeznicu, dala je i rekla da uzmem sta mi se god svidja.
Zeni je bilo drago da ga podjeli,
a ja sam joj neizmjerno zahvalna.
Uzelo mi je 3 dana dok sam dobila recept.
Ponekad se isplati biti tvrdoglav :):)
Pa da ne prolazite "moju muku" ja cu podjeliti sa vama, jer je stvarno odlican.



IMG_2359



Potrebno je :

Za vanjske kore;

250 g secera
80 g maslaca
5 zlica mlijeka
2 zlice meda
1 jaje
2 zlice kakaa
1 prasak za pecivo
malo vanilije, cimeta,
brasna po potrebi

Jaja, secer,maslac i cimet izmijesati mikserom,
dodati mlijeko i ostale sastojke osim brasna i dobro izmijesati.
Brasno prosijati skupa sa praskom za pecivo.
Lagano dodavati brasno i jos uvijek miksati al' na najmanjoj brzini.
Kada dobijete malo gusce tijesto izbacite ga na dobro pobrasnjenu povrsinu i pocmite mijesiti rukama, uz povremeno dodavanje brasna.
Tijesto bi trebalo biti mekano, ali ne ljepljivo.
Tijesto podijeliti na dva dijela i razvaljati u velicini lima kojeg koristimo,
te peci na okrenutoj strani .
Peci nekih 5 minuta pazevi da kore ne pregore.
Na dodir peceno tijesto kora je jako mekano, a kada se ohladi stvrdne se zbog dodatka meda.

Svijetlo tijesto:

5 zumanaca
8 zlica sitnog secera
7 zlica brasna
2 zlice mlake vode
malo praska za pecivo
5 bjelanjaka

Zumance i secer mijesati mikserom dok pobijeli,dodati vodu, lagano umutiti spatulom brasno izmjesano sa praskom za pecivo i bjelanjke.
Peci u istoj tepsiji u kojoj smo pekli kore nekih 15-tak minuta ili dok se uhvati korica po vrhu biskvita.

Nadjev:

1 l mlijeka
10 zlica continental brasna (ostro brasno)
10 zlica
secera
1 maslac
1 sok od limuna
malo vanilije

Malo mlijeka od 1 litre odvojiti i pomijesati sa brasnom,a ostatak staviti da se kuha te izmijesati to u uzavrelo mlijeko.Kuhati dok se zgusne i ostaviti da se hladi.
Maslac i secer dobro istuci, dodati ohladjenu smijesu mlijeka i brasna te dobro izmijesati.
Na kraju dodati malo vanilije i sok od limuna.


IMG_2358



Kore slagati tako da na tamni dio stavite polovicu kreme, prekrijete je sa svijetlim dijelom, na taj dio ponovno namazete preostali dio kreme te prekrijete tamnim dijelom.
Kolac je najbolje prekriti plasticnom folijom i ostaviti preko noci (ili bar odredjeno vrijeme) optereceno sa necim i tek sutradan rezati.
Do sutra tamne kore prekrasno omeksaju pa ga mozete rezati.
Kada ga jedete, ne bi nikada promislili da tamne kore nisu biskvitno tijesto.
Budu fantasticno mekane.


IMG_2362


Ako vam se ne radi jos jedan recept tipa brasna po potrebi, ovaj recept mozete naci i na Coolinariki sa cije strane je bio i potvrdjen i malo modificiran.
Njihova verzija je ispala malo blijedja jer je u original receptu nedostajalo kakao, moja greska ;) .
Posto godinama radim ovaj kolac, organizirala sam se najbolje kako mi je odgovaralo, kao vjerujem i vecina od vas.
Ne znam zasto uvijek kada citate recept, pa tako i ovaj moj, krema je uvijek zadnje po redu napisana.
Ja najprije napravim kremu tako da mi se ohladi dok napravim kore.
Jednom kad su kore pecene i ohladjene, ostane mi jos da ga namazem i sve je gotovo.


IMG_2185


Ovoj piti uz rame ide i moja bijela pita.
Vjerujem da svatko ima neku svoju verziju, pa tako i ja.
Mada ide dosta secera u nju nije bas slatkog okusa vec kiselkastog.
O kaloricnosti ovdje necu uopce razmisljat, al opet kada pogledam, mogu i to priustit s vremena na vrijeme.
Ovo sam nekada davno, davno, jos kao dijete prvi putjela i odusevila se.
Sada su njome odusevljena moja djeca.
Naprosto se topi u ustima.


IMG_2194


I ona se odlicno zamrzava, cini mi se da joj cak zamrzavanje odgovara jer je extra omeksa.U slucaju ako je zamrzavate, nemojte joj mazati gornju koru nadjevom, vec ostavite prazno, a poslije nakon odmrzavanja je jednostavno lagano prespite secerom u prahu.


IMG_2183


Potrebno je:
1 jaje + 2 zumanjca
140 g masti (ili maslaca)
300 g secera
6 zlica mlijeka
560 g brasna
1 prasak za pecivo
malo vanilije

Jaje, zumanke i secer dobro izmijesati mikserom i lagano dodavati brasno pomijesano i prosijano sa praskom za pecivo.
Poslije istresti tijesto na pobrasnjenu povrsinu i mijeseci rukama dodavati ostatak brasna.
Mozda vam nece ni otici sva kolicina brasna, sve zavisi i od velicine jaja, a i samog brasna.
Tijesto treba biti mekano, a ne ljepljivo.
Razdijeliti na 4 dijela i tanko razvaljeti te peci na okrenutoj strani tepsije tek toliko da je peceno.
Pazite da kore ne izgore vec da ostanu blijede.


IMG_2196-1


Krema:

1 l mlijeka
6 zlica brasna
250 g maslaca
2 vanilin secera
400 g secera u prahu
sok od 3 limuna

Kremu skuhati, rashladiti te dodati u tucenu smjesu maslaca i secera u prahu,
dodati i sok od limuna i nadjenuti kore.
Kore isto kao kod Nailon pite prekriti plasticnom folijom i lagano opteretiti, ostaviti ih tako nekoliko sati ili preko noci i sutradan rezati.
Ako cemo mazati i gornju koru kremom tada ostavimo dio kreme u frizideru i sutradan s njom premazemo i gornju koru.
Umijesto vanilin secera ja koristim vanila paste ili koncentrat.


IMG_2182


Obje pite pecem u velikoj tepsiji i stvarno su jako izdasne.

Read more...

Awards

Ovim putem bih htjela zahvaliti Masateri koja mi je dodjelila dvije nagrade, a htjela bih zahvaliti i saneli i Ivi od kojih sam u medjuvremenu takodjer dobila iste .

Drage moje hvala vam.

lovely_blog

Moje nominacije za award lovely blog dodjeljujem:

Ljilji sa finebaking.blogspot.com
Snjezani sa dalmacijadownunder.blogspot.com
Vali sa valivolitorte.blog.hr
Maja sa ladalmatiagourmande-sunchi.blogspot.com
Cooketa sa cosmo2503.blogspot.com
Kulinarske inprovizacije
Andrei sa voce-povrce.blogspot.com



Pravila za One Lovely Blog Nagrada:

Dodajte logotip na svoj blogUz logotip stavite link na osobu koja vam je nagradu dodijelila.
Imenovati i dodijeliti nagradu 7 drugih blogova.
Ostavi poruke o nagradi na nominirani blogovima.

LemonadeAward



Pravila za Lemonade Award:
Dodajte logotip na svoj blog. Postavite link na osobu koja vam dodijelila nagradu.
Imenovati i dodijeliti nagradu 10 drugih blogova.
Ostavi poruke o nagradi na nominiranim blogovima.

Snjezana sa dalmacijadownunder.blogspot.com
Ljilja sa finebaking.blogspot.com
Maja sa ladalmatiagourmande-sunchi.blogspot.com
Maxine sa maxiene-welcometomykitchen.blogspot.com
Zmajici sa zmajicaibubice.blogspot.com
Blog Posna jela
Blog J'adore
Violeta sa crimson-violet.blogspot.com
Sanja sa kuvanjeikuzinavanje.blogspot.com
Blog mari-the-gold.blogspot.com

Read more...

Wednesday, March 18, 2009

Kuhinja u koju bih preselila

S7302599




Dolaskom na Coolinariku i listajuci recepte raznih ljudi, odmah su mi za oko zapeli Milicini recepti, koje sam kao i mnoge druge samo gledala jedno vrijeme dok se nisam "usudila" oprobati.
Kada sam krenila nisam znala stati.
Ja mislim da sam najvise njezinih recepata i isprobala, jer su mi stvarno savrseni.
Volim okuse njene kuhinje pa sam puno puta se i nasalila s njom da cu preseliti kod nje.
Najvise mi se svidila jednostavnost pripreme,
jednostavnost namirnica koje vise - manje uvijek imamo u kuci,
jako ekonomicni, a u isto vrijeme prelijepi i preukusni.
Ne znam sto mi se najvise svidilo, jer stvarno njezine stvari probam ponovo i ponovo.
Naravno, prekrstila sam ih i svojim imenom, ali svako ime pocinje sa "Milicini....."
Zena je krasna kuharica.
Rekla sam ranije da mi se svidjaju okusi njene kuhinje,
mozda zato sto potjecemo vise - manje iz istog podneblja,
pa nije nama Imotski tako daleko.
Dosta stvari radi bas kao i moja mama, mozda me bas zato i privukla.
Najprije sam ja mislim krenila sa njezinim pecivima sa maslacem pa zatim hamburger pecivima.
Odusevila sam se.
Dok nisam dosla na stranice Coolinarike ja peciva skoro pa nikada nisam ni radila,
a ova kada sam napravila ostala sam stvarno ugodno iznenadjena.
Premekana, premirisna i jako ukusna.



S7302612

S7302623



S7302568


S7302572



S7302581

Odusevila sam se.


Radila sam i Piletinu na vodi , stvarno jako, jako ukusno.


S7303204

Odlicno mi je za proteinski dan UN dijete.
Lagano, zdravo a sito.
Super ukusno.


S7303201



Ciflicijski odrezak se na mom stolu udomacio, kada ga serviram na stol za veceru svi su zadovoljni i nitko ne prigovara.


IMGP0537



Posluzim ga uz pire krumpir, a moze i uz krumpir na bilo koji nacin, rizu ili vec prilog po zelji.
Prekrasno ukusno, jednostavno a u isto vrijeme savrseno.
Okus poriluka obozavam i slozit cu se sa Milicom da bas poriluk ovom jelu daje poseban okus.

IMGP0534

IMGP0531


Mekane kiflice punjene sirom i sunkom

S7302076

Naprave se stvarno na brzinu, a okus im je fantastican,
a kiflice su stvarno jako, jako mekane.

S7302079


Radila sam i Odrezak slonovo uho.
Savrseno mekano i socno.
Evo podsjetih se da ga nisam odavno radila, ali posto za vrijeme dijete ne jedem nista pohano, sacekat ce jos malo,
u svakom slucaju nije zaboravljen.


S7302060

Na red su dosli i Imotski rafijoli strine Ancice.
Recepata za rafiole sam vidjela mali milion i uvijek sam se mislila koji bi bio bolji, dok nisam vidila Milicin.
Posto volim njenu kuhinju osjecala sam se najsigurnijom da isprobam bas njene i nije mi bilo zao.



IMGP0627

IMGP0601

Stvarno se razlikuju i izgledom i okusom od rafiola na koje sam ja navikla, ali okus im je stvarno specifican.
korica tanka, nadjev bogat, a jako, jako mirisno i ukusno.


IMGP0614

IMGP0643

Probala sam i Bob i komorac

IMGP5707

Okusi ovog jela su za mene cisto savrsenstvo.
Ovo jelo me vratilo u djetinjstvo, kada je moja mama spremala bob ili ovako ili jako slicno.
Okus je prekrasan, a ja jedva cekam ponovno sezonu boba jer volim koristiti i njegove mahune, a ne samo zrna.

IMGP5710


Za Plitvicku strudlu nisam nikada ni cula dok je Milica nije stavila na stranicu Coolinarike i cijeli proces pravljenja i preklapanja popratila slikama, korak po korak.
Ja uvijek kazem da slike pricaju sve jezike tako da mi je uvijek drago pogledati nacin pripreme.
Mislim da to vrijedi isto, ako ne i vise kao cijeli recept.

S7302448


Ovu strudlu sam takodjer radila puno puta i svaki put, kao i svaki Milicin recept ispadne savrseno.


S7302446

Kraljevska motska torta
Samo ime vam sve govori.
Ova torta je prekrasna.
Ja obozavam bademe i predpostavljala sam da ce mi se svidjeti.

S7304772


S7304779

Moja je ispala bijeljeg nadjeva jer sam koristila oguljene mljevene bademe,
ali okus me oborio.
Uvijek su mi draze ovakve torte i kolaci nego one sa puno krema i nadjeva.
Za mene je ovo savrsenstvo i stvarno je ova torta dostojna svoga imena.


S7304809

A za kraj sam ostavila nimalo manje ukusan kolac koji sam stvarno usvojila od Milice,
a to su njezine brzinske pite.
Nimalo manje kraljevski od Imoske torte, al opet kad promislim ne bih znala reci sto mi je ljepse od ljepseg sto sam probala.

IMG_2199

Za ove dvije pite cu i napisat recept( u stvari prepisat) jer su stvarno odlicne.


Tijesto:
25 dag maslaca (ili margarina)
1/2 kg glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
1 limunova ribana korica
1 jaje
-- malo soli i šećera
4-5 žlica mlijeka (ili 2 žlice jogurta ili vrhnja, ako se tijesto lomi)


IMG_2209


Nadjev od jabuka i pekmeza:

70 dag ribanih jabuka
-- šećera
-- cimet
-- pekmez od šljiva

Nadjev od sira:

1/2 kg svježeg neocijeđenog sira (ili mu dodajte malo vrhnja ili mlijeka)
3-4 žlice griza
-- šećera + vanilin šećera
1 šaka opranih svijetlih grožđica
2 kom jaja

IMG_2237

Priprema
Zamijesite tijesto od svih sastojaka.
Podijelite na 2 dijela .
Razvaljajte na veličinu pleha.
Stavite prvi dio u pleh .

Nadjev od sira izmiksajte, nalijte na ono tijesto ,poravnajte i pokrijte drugim dijelom tijesta.
Nabockajte štapićem za ražnjiće rupice u tijestu, da zrak kod pečenja može izaći.
Pecite kod temperature 180°C,dok lijepo ne porumeni.
Ohladite i pospite šećerom u prahu.

IMG_2233


Za nadjev od jabuka, dinstajte jabuke sa šećerom, dok ne ispari sva tekućina iz njih, dodajte po želji grožđice i cimet.
Ohladite.
Pitu složite kao i onu od sira, samo prije jabuka, na tijesto namažite pekmez od šljiva.
Pecite na isti način kao i pitu sa nadjevom od sira.


Ovo je brzinska verzija tijesta za pitu, ovo tijesto je dobro i ne mora ležati, samo zamijesite, valjate, nadjenete i pečete!Može se varirati nadjeve, posebno je fin nadjev od jabuka sa rogačem, posebno profinjeno i aromatično. Količina tijesta u receptu dana je samo za jedan nadjev. Ako želite napraviti dvije verzije kao ja, morate uduplati tijesto. Količina tijesta i nadjeva je dovoljna za veliki pleh od štednjaka ili veliku lazanjeru.

Ovo je prepis recepta kojeg je ona napisala, a dozvolu za to sam dobila :)


IMG_2256


IMG_2266


Virtualno sam upoznala svakakvih ljudi i svacijih kuhinja, ali ova kuhinja mi je tako bliska, osjecam se u njoj kao u svojoj ili kao u kuhinji moje majke.
Okusi su fenomenalni,
bas onakvi kakve ja volim.
Milica me puno puta sa svojim receptima vratila u djetinjstvo, al to sam vam vec rekla,
vratila me bar onaj dan kada bih njezino jelo pravila.
Ovdje mislim na recept od boba i komoraca najvise, jer to su recepti jela i okusi na kojima sam odrasla i koji su bili toliko zastupljeni u nasoj kuci,
a ja sam na njih skroz zaboravila.
Vidjela sam i jedan recept koji me stvarno zaintrigrirao, a to je za Tust za gust,
Tu samoniklu travu nismo nikada koristili, a stvarno raste kao luda.
Ovdje je nisam nikada vidjela, ali cim dodjem doma cu isprobati.
Imam osjecaj da ce mi se svidjeti.
I evo, nahvalila sam Milicu i neka sam,
zena zasluziva svaku pohvalu dobivenu.
Namjera mi je bila staviti samo dvije brzinske pite, ali sam se zanijela i mislila sam da nije fer prema drugim receptima koji su me svaki za sebe ocarali a da ih ne spomenem.
Ovo nisam radila sve odjednom,
ovo su moji uradci tokom mog vremena na Coolinarici .
Svakako vrijedni spomena su svi ovdje spomenuti i isprobani recepti, ali i oni koje jos nisam uspjela napraviti.
Reci cu vam i ovo,
sa Milicinim receptom jos nisam nikoga cula da je pogrijesio ili da mu nije ispalo kako treba.
To mi je osoba u ciji recept ne sumljam ni malo i za koji znam da ce biti savrsen.
Imam osjecaj da ako se za nekoga moze reci da kuha sa srcem da je to ona, ali ona sa srcem i dijeli recepte sa svima nama.
Nisam je imala zadovoljstvo osobno upoznati, ali jest moja cerka, koja je zamantana nakon 20 i nesto sati putovanja rekla da je krasna,
i ona i ostale cure koje je upoznala na kratko.
To sto su one napravile za mene govori da su stvarno cure sa velikim srcem.
Moje mafijasice, hvala vam.
Milice, vjeruj mi da bih u tvoju kuhinju rado preselila, a vrata moje su uvjek otvorena.

Read more...

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP