Sunday, February 21, 2010

Andreino voce i povrce

andrein juneci gulas 032


Evo mene, debelo kasnim, ne za ovomjesecne vec za proslomjesecne FBI rukavice.
Post sam pocela pisati pocetkom proslog mjeseca i nikako da ga dovrsim.
Ispricavam se.
Bas sam se krajem proslog mjeseca mislila ciji bih blog volila istrazivat i koga malo bolje upoznat :)
Znam, da je Andrea nekoliko puta dosla kao prijedlog u igri i bila toliko puta blizu, na moju zalost....
dok napokon nije dosla na red.
Tako mi je bilo drago....
Znate kada volite neciji kuhinju toliko da bi u njoj sve kuhali...
e tako se ja osjecam kada posjetim Andrein blog.

U stvari, da se ispravim,
Obozavam Andreinu klasicnu kuhinju,
a njene izlete u bas egzoticne zacine i za mene neke neobicne kombinacije, tek trebam istraziti.

Neko vrijeme nisam bila aktivna na blogu i nisam sudjelovala u nasim igricama, ali tu sam sada i probat cu nadoknaditi propusteno.

Bas zato sto me nije bilo jedno vrijeme, citanje mi je bilo kao doooobro stivo :)
Prvo sto sam napravila je Andrein gulas sa gljivama.

Slike su joj prekrasne a hladno vrijeme vani, kao da je zvalo na gulas....
Nisam odolila, vec sam ga napravila a kao prilog sam posluzila njoke.
Apsolutno savrseno jelo.

andrein juneci gulas 035

andrein juneci gulas 071

andrein juneci gulas 066


Drugi recept koji sam napravila je bio sada vec "slavni" japanski kolac od sira koji je na nekim drugim stranicama digao puno prasine.
Meni, za moj okus savrsen kolac.

Inace, znate da nisam ljubitelj kolaca, nisam ljubitelj suhih a ni super kremastih kolaca,
skoro pa sam sasvim izbacila sam secer iz svoje prehrane prije deset godina, tako da izbjegavam "slatko"...
e sad znate zasto mi je ovaj kolac cisto savrsenstvo.

andreina japanska torta 002

andreina japanska torta 001

andreina japanska torta 037

I kremast je, al nema nadjeva, i suh je al prekrasno socan, spuzvast.....a okus,
za mene pogodjena mjera,
slatko do savrsenstva,
ni malo ni previse,
meni "taman".

Njega sam radila tri puta i svaki put je nastao brzinom svijetlosti.
Tko god ga je oprobao odusevio se njime.

andreina japanska torta 042

andreina japanska torta 065


Namjera mi je bila napraviti i Andrein pita kruh, a to je i razlog ovolikog kasnjenja,
kojeg stvarno nisam uspjela napravit zbog nedostatka vremena....
a hocu, sigurno hocu, to mi je na mojoj listi vec odavno.
Zao mi je sto sam ovoliko oduljila sa svojim postom,
ispricavam se milion puta,
nadam se da cu se popravit.
Andrea,
nadam se da cu isprobati jos tvojih recepata,
kao sto sam vec rekla "pita kruh"mi je na listi "pod hitno" al samo da uhvatim malo vremena kojeg stvarno nemam puno.
Jos malo...jos samo malo i tada ce mi se zivot vratiti ili uci u kolotecinu koju ja zelim, a to znaci i malo vise vremena za kuhinju i isprobavanje svih ovih prekrasnih delicija.

9 comments:

Jelena February 22, 2010 5:45 PM  

Ovaj kolac mi je divan, nekako sundjerast, ma nemam reci... a fotkice su super!

Shangri La Food February 22, 2010 8:15 PM  

Branka evo i tebe.. Fališ ..

Super izbor jela. Ja sam oduševljena sa tortom apsolutno. I ja sam ju isprobavala. Čist zgoditak :))

kako ide život?

dvi ribe dva kumpira February 22, 2010 8:58 PM  

Hvala Jelena, mene je ovaj kolac apsolutno odusevio.
Shangri La Food,
hvala draga :)
Zivot je polako krenuo smjerom koji sam i htjela.....
imam jos puno posla, ali vecinu sam zavrsila.
Sljedeca dva tjedna ce mi jos biti naporna, al nadam se da cu i to izgurat,
a kada cu sljedecu kucu renovirat, pojma nemam...mislim da necu uskoro :lol:

Elisa February 22, 2010 10:58 PM  

THis cake looks delicious! Ja ucim hrvatski jezik i vas blog je dobro!

Zivim u Splitu, Croatia.

dvi ribe dva kumpira February 22, 2010 10:59 PM  

Elisa, thank you,
I am glad that you like it :)

Вера February 23, 2010 8:40 AM  

Kolač je genijalan,bas kakav treba da bude.Razumem te u vezi vremena.Hoću da radim tvoju danish pastry,ali mi treba vise vremena,tako da ne verujem do kuvarijacija,tačnije roka da ću stići.Drago mi je da ipak nisi skroz zaboravila na blog!Ljubac!

Andrea February 23, 2010 10:03 AM  

Draga Branka,
puno ti hvala na sudjelovanju i svemu lijepom što si napisala.
I meni je tvoja kuhinja bliska, domaća, moja. Tvoji komplimenti su mi posebno dragi i laskavi. Hvala ti puno. :)

Sve si savršeno napravila i prezentirala, a fotke su prekrasne, baš onako u tvom stilu. Pozivaju na jelo.
Drago mi je da si zadovoljna receptima, a što se japanske torte tiče ona je još jedan dokaz koliko su nam ukusi slični. :)

Branka February 23, 2010 11:37 AM  

drago mi je opet čitati tvoj post , super da si ponovno na blogu :)
ovaj gulaš odlično izgleda kao i kolač od sira. Vidim da si njime baš oduševljena, dovoljan razlog da ga i ja konačno isprobam :)

Ljiljana February 23, 2010 3:02 PM  

Sve izgleda savrseno :)))
Pozdrav :)))

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP