Ovomjesecne FBI rukavice
Ovaj mjesec je pod istragom FBI rukavica bio Ivin blog, sto me cinilo jako sretnom,
mada nisam na kraju ni bila tako vrijedna kako sam mislila da cu biti :P.
Na mom stolu su se opet nasli Ivini pileci cevapi koje sam i ranije radila i ponovno nas sve odusevili,
Ovo jelo mi je tako fino, lagano i super ukusno.
I mada smjesu nisam ostavila preko noci da se sastojci prozmu, zbog nedostatka vremena,svajedno je bilo jako, jako ukusno.
Oblikovala sam ih , pa ih je moj muz ispekao na rostilju,
to mi je nekako najbrze a i najukusnije.
Koristila sam pilece meso od karabataka koje sam sama samljela i puno mi se vise svidilo nego od samih prsa, jer je ostalo stvarno socno.
Posluzeni uz przeni krumpir i salatu stvarno su bili prefektan rucak na kojeg nitko ne prigovara.
Moj sljedeci recept za isprobavanje su bili kroasoni sa maslacem.
Vidjela sam ih i na blogu i Coolinarici, ali nikako nisu stigli na isprobavanje do neki dan.
Radila sam sve po receptu....i ovdje imam sto reci....
Procitala sam recept 2-3 puta,
predpostavila sam da ce biti lisnato, al me cudilo da se tijesto nimalo ne hladi vec odmah poslije slaganja valja.
Ovaj put sam doslovno pratila recept i nista nisam mijenjala, ali sljedeci put kada ga budem radila, a sigurno hocu jer je stvarno jako fino, poslije slaganja slojeva tijesta prohladit cu ga malo pa onda valjati, jer mi se pri valjanju ovaj put dogodilo da maslac curi vani, a zbog debljine gornja i donja kora se ne rastanjuju ravnomjerno.
Tijesto sam ostavila da se digne koliko pise u receptu i stavila peci.
Kada se ispeklo odusevilo me sa svojim listicima :)
Izgledalo je kao naljepse lisnato tijesto ili kao moj Danish pastry.
Kada sam ga prepolovila na pola bila sam jos vise odusevljena.
Nemojte mi zamjerit na kolicini slika, al stvarno mi je bila zelja da ovo podjelim sa vama.
Slike i nisu nesto posebno jer su slikane nocu, a ja moju kameru nisam jos proucila koliko bih trebala, a ni ne koristim neka posebna svijetla.
I da, rekla sam da sam doslovno pratila recept....jesam,
ali sam ih zaboravila na kraju premazati maslacem.
Mogu samo zamisliti taj miris.
Jos nesto,
da bi se postigao prekrasan lisnati efekt kada razvaljate tijesto odkinite 1 cm od rubova jako ostrim nozem, inace ce listici ostati slijepljeni i nece se ravnomjerno dizati i listati dok se peku.
Sljedeci recept mi je bila puretina sa pistacijama.
Puretine nemam i rijetko na nju ovdje naidjem, ali koristila sam pileca prsa umjesto nje.
Mada ne koristim cesto vrhnje u sosu, ne sto ga ne volim, vec sto uvijek probam neku malo zdraviju varijantu za sos ili manje zasitnu, u ovom bih se udavila.
Prelijepo, preukusno....
Pojelo se i pitalo jos.....
Jednostavno za pripremiti, a tako brzo....stvarno super ukusno.
Inace pistacije nisam koristila u kuhanju osim u kolacima, al sam predpostavljala da ce mi se svidjeti.
Inace koristim indijski orascic u slanim receptima.
Ive, prelijepo.....
A sada.....ono sto mi je zapalo za oko davno...
cokoladna torta.
I evo opet...ne jedem bas kolace, al na ovako nesto sam tako slaba....
Moja se krema stisla u roku 2 sata bez ikakvih problema.
Mamajac mi je utjerala neki strah, mada ovakve kreme znam kako "disu" :)
Mozda sam biskvit mogla peci jos 5 minuta, ali bilo me strah da se ne prepece.
prekrasno bogato i kremasto,
jako, jako socno.
Bogate tamne boje, jedva sam cekala da ga probam.
Nisam imala orahovca, to u nasoj kuci "plane" na brzinu :):)
Koristila sam umijesto njega brandy, i nisam stedjela.
Okus fantastican.
Jos jedna stvar koja ce biti cesto posluzena u nasoj kuci.
Namjera mi je bila spremiti i juhu od batate, namaz kao i foccaciu od maslina,aromaticne ruzice, poneki recept od prekrasnih keksica kojih Iva ima al dogodilo mi se nesto neplanski sto me je slomilo pa jednostavno nisam imala ni volje, a ni snage.
Al obecavam Ive da cu napravit i da cu na ovaj post staviti nadopunu ili napisat novi.
Hvala ti, uzivala sam u svemu sto sam izabrala i radila.
Tvoji recepti su mi jednostavni, lijepi i ukusni,
bez komplikacija,
al opet cu ponovit, to je ono kako ja vidim hranu u svakom slucaju.
Hvala :))
11 comments:
Već sam se bila zabrinula gdje si :)
Prekrasne su ti slike, vidjela sam ih i na coolinarici ali taj dan u žurbi nisam stigla komentirati misleći da ću ovdje, a tebe nije bilo.. kako nas kuhinja ovako može povezati :)
Pusa!!
Tu sam, imam neku strku ovih dana pa me nema :)
A jos moram napisat post o "Ajme...." tako da sam sva u strci i probam sve onako ukratko napisat mada je ovo sto sam radila zasluzilo i opsirniji izvjestaj.
A "Ajme..." ce morat sacekat najvjerovatnije za sutra....
I ja se pitam gdje si?! :)
Branka prava si majstorica, to se vidi iz svake tvoje fotografija, kuhaš s puno srca i ljubavi. Stvarno me svaki put oduševiš svojim receptima i izvedbama.
Puretinu sam i ja isprobala i znam da je stvarno savršena, baš se mislim da bi je mogla radit sutra za ručak! ;)
sve ovo izgleda bozanstveno i sada bi usla u ekran... svaka cast...
Opet si me oduševila. Odličan izbor i sve prekrasno izgleda!
ajme, ja se stvarno postramim kad vidim koliko toga neki od vas stignu isprobati tokom jednog mjeseca...i još k tome sve izgleda ovako božanstveno! :) branka, draga, ti si stvarno jako vrijedna i imaš zlatne ručice :)
Hvala cure ;)
sve je predivno, al ova torta me bacila u trans :D što u tvoje ruke dođe izađe u sasvim novoj dimenziji i ne govorim to samo radi kroasana već općenito;))) hvala što si sudjelovala :)))
nemam rijeci, savrseno!!
Hvala!!!
Ive draga, jako mi je zao sto nisam uspjela napraviti sve sto sam namjeravala,
ali ima dana, napravit cu ja to, svidja mi se tvoja kuhinja.
Kroasone nisam htjela kritizirati vec poboljsati malo koliko mogu,
svakako cu probati i ponovno dati izvjestaj, i njih i jos par drugih stvari koje sam namjeravala radit.
Hvala tebi draga moja sto si tu i sto dijelis sa nama ono sto znas :))))
Sve si predivno napravila, uzivala sam gledajuci fotke. Tortica je apsolutno ocaravajuca.
Post a Comment