Terina od krumpira i tapenade
Evo i moj doprinos "kuvarigricama".
Ja sam ovaj post davno pocela pricat jer sam ovo jelo radila prije par tjedana, a kada sam skoro zavrsila svoj post vidila sam da ga ne mogu objavit prije 29.12......
Sve je otislo u brisanje, a sada mi je zao....
Ostala sam odusevljena sa ovom terinom.
Jednostavno, izdasno i jeftino, a povrh svega neobicnog prekrasnog izgleda.
Radila sam skoro punu mjeru 2 kg krumpira, mada moram priznat tapenade nisam mjerila, vec sam radila onako, od oka.
U tapenadu od zelinih maslina sam dodala malo ljute papricice, cisto onako da malo "poguram"okus u nekom svom smjeru.
Jako jednostavno za pripremu, a okus, za moj ukus bas prekrasan.
E, jos da sam posolila krumpir dok se kuhao......
zaboravila ja......
Mislila sam poslije da mozda i nije potrebno previse solit jer tapenade budu dosta jake i slane,
ma nije ni vazno.....posolila sam poslije nego sam probala .
Odusevila sam se okusom, mislila sam da ce biti mozda prejakog okusa zbog tapenade i ostala sam ugodno iznenadjena.
Ovo je svakako nesto sto ce se ponovno naci na mom stolu.
Veca polovica se pojela za veceru,
imala sam goste i ovo sam uz salatu posluzila kao predjelo,
a sutradan sam skoro sama sve pojela.
Lagano i ukusno.
Hvala na receptu i hvala na prijedlogu ovog mjeseca.
Ovu ljepotu mozete pronaci "ovdje" .
7 comments:
:) :) :) i tvoja je divna...
ja sam posolila svoj krompir dok se kuvao, ali mi je, i pored toliko maslina, kapara, incuna, falilo jos malo soli na krompiru :P
Hvala tebi na ucescu i lepom postu. Svidja mi se dodatak ljute paprike!
Smrc, sad kad gledam vase lepe i visoke gradjevine, ona moja mi dodje kao pljeskavica :(
Nisi trebala brisati post koji si ranije zapocela, nego samo ostaviti u drafts-u, ili cak odmah zadati datum objavljivanja i kliknuti na Publish, i post bi se sam danas objavio :)
mamajac
I meni se terin jako svideo. I verovatno cu ga ponovo praviti.
Ideja sa papričicom je super, baš po mom ukusu!
Branka, nisam uopće sumnjala da će se tebi ovo svidjeti. Ovo je totalno mediteransko jelo i nas je očaralo. Sigurno će se i na našem stolu često naći. Krasno ti je ispala terina
Hvala :)
Mamajac, hvala na pojasnjenju za post, nisam bas neki majstor za kompijutere, al tako cu radit drugi put.
Prvi post je bio malo duzi, detaljniji i sada mi je stvarno zao sto sam ga izbrisala, al nije vazno....drugi put ce biti bolje.
super branka, divno si ga napravila ovo mi je baš ono litnja spiza vino, riba, zel. salata :)))
Andrea, vec sam u komentaru pod tvojom terinom napisala da masline svi volimo, djeca mi ih jedu kao bombone, a kada ih kupujem vjeruj mi da ih kupujem na kila ako su povoljne cijene,
toliko ih volimo.
Tapenadu pravim cesto, svi je vole,a u sastavu sa krumpirima je stvarno kao sto kaze NLO prava ljetna spiza.
Cure drage, hvala vam na komentarima :):)
Post a Comment